Energy & Buildings

Energy & Buildings -tapahtuma 23.3.2018

Miten digitalisaatio ja kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset vaikuttavat tulevaisuuden rakentamiseen? Tule hakemaan arvokasta tietoa rakentamisen uusista haasteista ja mahdolli- suuksista Energy & Buildings -messuilta!
Energy & Buildings on Vaasa EnergyWeek-viikon yhteydessä järjestettävä kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaistapahtuma. Tapahtuma pureutuu energiahuollon sekä rakennus- ja kiinteistötekniikan kysymyksiin uudis- ja korjausrakentamisessa.
Ohjelmantäyteinen päivä käsittää näyttelyn, tietoiskuja ja korkea- luokkaisen seminaarin ajankohtaisista aiheista. Näyttelyalat kattavat suunnittelun, kiinteistötekniikan, automaation sekä kunnossa- pidon ja huoltopalvelut.
Jos olet aikaasi seuraava rakennuttaja, kiinteistönomistaja, päättäjä, alan kouluttaja tai opiskelija, varmista nyt paikkasi kevään tehotapahtumassa!

Sisäänpääsy on kävijöille maksuton.

TERVETULOA! 

OHJELMA PDF


Energy & Building event 23.3.2018

How do digitalisation and energy e ciency requirements a ect building in the future? Get valuable information on the most recent challenges and possibilities at the Energy & Buildings exhibition!
Energy & Buildings is an expert event for the building industry arranged during Vaasa EnergyWeek. The event focuses on energy management and topics concerning building service engineering in both newbuilds and renovation projects.
The intense day includes an exhibition, brie ngs and a high standard expert seminar on current topics. The exhibition covers planning, building technology, and automation as well as maintenance and services.
If you are a builder, estate owner, decision-maker, trainer or student in the trade and wish to keep yourself updated, now is the time to register for this spring’s most e cient event!

The event is free for visitors.

WELCOME!

PROGRAM PDF

Festival Hall, (Vaasa city hall)
Friday 23 March

Free of charge

23.03.2018

Seminar - arranged by the Nordic Renovation Center

09:00

Welcome to the Energy & Buildings seminar

Mauritz Knuts
Project Manager
Vaasa Region Development Company VASEK
09:05

Opening Speech; Energy & Buildings

Hans Jørgen Koch
CEO
Nordic Energy Research
09:20

Main Sponsor Presentation; ABB - Cities and buildings of the future

Jami Sorsa
Product Marketing Director
ABB
09:35

Main Sponsor Presentation; Wapice - From Smart Buildings to Virtual Power Plants

09:50

Main Sponsor Presentation; Vaasan Sähkö - Preparing for the Future: Electric Vehicle Charging Solutions for Apartment buildings

Juha Rintamäki
CEO
Vaasan Sähköverkko
10:05

Networking break and possibility to visit exhibition

10:55

Video greeting from Member of European Parliament Miapetra Kumpula-Natri

11:00

How to get effects from EU projects

Håkan Perslow
Project Manager
RISE, Research Institutes of Sweden
11:20

Building retrofitting for energy efficiency: real experiences in R2CITIES project

11:40

Towards Nearly Zero Energy Sport Buildings - solutions and examples

Marc Torrentellé
Sustainability Project Manager
LEITAT Technological Center
12:00

Networking break and possibility to visit exhibition

12:55

Video greeting from Member of the European Parliament Sirpa Pietikäinen

13:00

Nordic Renovation Center - Energy Efficient Renovations in a Cold Climate

Annika Glader
Researcher
Novia University of Applied Sciences
13:20

Zero-energy log house - From words to deeds

Antti Kosonen
Associate professor
Lappeenranta University of Technology - LUT Energy - Department of Electrical Engineering
13:40

Passive House Institute - Retrofitting for the energy revolution, one step at a time

Ingo Theoboldt
Passive House Certifier and Consultant
Passivhusbyrån Ingo Theoboldt

Näytteilleasettajien tietoiskut (päivitetään)

Näytteilleasettajat (päivitetään)

ABB OY

PL 69, 65101 Vaasa
www.abb.com

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen sekä teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Yhtiö palvelee energia-, teollisuus-, liikenne- ja infrastruktuurialojen asiakkaita maailmanlaajuisesti. ABB on rakentamassa digitaalista tulevaisuutta tuomalla sähköä voimalaitoksista sähkönkulutuksen pisteisiin sekä automatisoimalla teollisuutta raaka-ainetuotannosta lopputuotteiden tuotantoon saakka. Kansainvälisen autoliiton FIA:n täysin sähköisen Formula E -sarjan nimikkopartnerina ABB kehittää sähköistä liikennettä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Innovointimme jatkuu yli 130 vuoden kokemuksella. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 300. 

Balco Oy

Töölönkatu 7A, 00100 Helsinki
www.balco.fi

Vanhojen parvekkeiden poistaminen ja uusien parvekerakenteiden asentaminen niiden tilalle, on usein kustannustehokkaampi ja turvallisempi ratkaisu vuosikymmeniksi eteenpäin. Vuonna 1987 Ruotsissa perustetun Balcon osaaminen on kehittynyt jo 30 vuoden ajan ja kasvanut yli 350 työntekijään. Avustamme koko rakennusprosessin, aina ensimmäisistä alustavista kysymyksistä lopputarkastukseen.

Beckhoff Automation Oy

Hakakalliontie 2, 05460 Hyvinkää
www.beckhoff.fi

Beckhoff toimittaa avoimia IoT- ja Industry 4.0 -konsepteihin hyvin soveltuvia PC-pohjaisia automaatiojärjestelmiä. Tuote- ja palveluvalikoiman pääosassa ovat kenttäväyläkomponentit, liikkeenohjaustuotteet, teollisuus-PC:t ja ohjauspaneelit, sekä automaatiosovelluksien ohjelmistot. Eri ryhmien tuotteita voidaan käyttää erillisinä komponentteina, tai ne voidaan integroida täydellisiksi ohjausjärjestelmiksi. Beckhoff-tuotteita ja järjestelmäratkaisuja käytetään maailmanlaajuisesti monenlaisissa sovelluksissa nopeista työstökeskuksista aina älykkääseen rakennusautomaatioon.

Caverion Suomi Oy /

Paulaharjuntie 20, 90500 Oulu
www.caverion.fi

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa.
Caverionin vuoden 2016 liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa. Olemme Euroopan johtavia teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle tarjoavia yhtiöitä. Caverionilla on kaksi liiketoimintayksikköä: Projektit ja Palvelut.
Caverionilla on noin 16 500 työntekijää 12 toimintamaassa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä. Caverionin osake (CAV1V) on listattu Nasdaq Helsingissä

Cleantech Kvarken

www.cleantechkvarken.com

ebm-papst Oy

Puistotie 1, 02760 Espoo
www.ebmpapst.fi

Energiatehokkaat, älykkäät puhallinratkaisut kiinteistöihin. Älykkäät 3D-kaavulliset puhaltimet, RadiPac- ja RadiCal-puhaltimet, paine/virtaussäätimet huippuimureihin. Aktiivinen tehokerroinkompensointi puhaltimissa.

Granlund Pohjanmaa Oy

Hovioikeudenpuistikko 19 A, 65100 Vaasa
www.granlund.fi

Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni. Yhtiö on Suomessa talotekniikan johtava toimija, joka panostaa voimakkaasti innovaatio- ja kehitystoimintaan. Toiminnan keskiössä on hyvinvoinnin edistäminen rakennetussa ympäristössä. Granlundilla työskentelee yli 800 asiantuntijaa 20 kotimaan toimipisteessä. Uudet toimipaikat löytyvät Shanghaista ja Dubaista. Löydät meidät myös somessa www.twitter.com/granlundoy, www.facebook.com/granlundoy ja www.linkedin.com/company/granlund

 

Hammerglass Finland

Rantakatu 10 B 30, 65100 Vaasa
www.hmgfinland.fi

Unbrakable glass & mirrors, Sound barries. Särkymättömät lasit ja peilit, Melusuoja.

Hissipörssi Yhtiöt Oy / Cibes Hissit Oy

Harkkokatu 3, 05800 Hyvinkää
www.hissiporssi.fi, www.cibes.fi

Cibes Hissit Oy on Suomen johtava kevyt- ja porrashissien toimittaja, jonka historia Suomessa on alkanut vuonna 1996 Hissipörssi Oy:nä. Cibes Lift Groupin juuret juontavat yli 70 vuoden taakse (vuoteen 1947), jolloin insinööri Bertil Svedberg käynnisti tavarahissejä valmistuneen yrityksen. Tästä on lähtenyt Cibes Liftin menestystarina, joka on johtanut tähän hetkeen, kun toimitamme laadukkaita kevyt- ja porrashissejä yli 50 eri maahan 200 jakelijayrityksen ja yli 10 oman maayhtiömme voimin, joista Cibes Hissit Oy vastaa Suomen liiketoiminnasta.

KS Geoenergi

Industrivägen 2, 68500 Kronoby
www.ks-geokonsult.fi

Kaikki alkoi 30 vuotta sitten, jolloin KS-Geokonsult perustettiin. Toiminta alkoi maaperätutkimuksiin liittyvistä porauksista. KS-Geokonsult tekee edellen vastaavia tutkimuksia, erityisesti rakennusalalle.
Vuonna 2003 hankittiin laitteisto energiakaivojen porauksia varten, kauan ennen kuin maalämpövaihtoehto löi läpi energialähteenä. Jonkin ajan kuluttua liiketoiminta jaettiin kahteen osaan: KS-Geokonsult jatkoi maaperätutkimuksia ja vastaperustettu yhtiö KS-Geoenergi otti vastuun kaivoporauksista.
Nykyisin yrityksellä on 6 nykyaikaista porausrikiä ja toiminta ulottuu maantieteellisesti koko Suomeen ja Ruotsiin. Yrityksen pääkonttori on Suomessa, Kruunupyyssä Pohjanmaalla. Sivupiste sijaitsee Uumajassa, Ruotsissa.
Toimitamme myös uuden maalämpölaitteistosi kokonaisuudessaan. Lämpöpumppumme ovat Vaillant-merkkisiä. Pumppuja on saatavana sekä omakotitaloihin että suuriin kiinteistöihin. Vaillant on saksalainen yhtiö, joka aloitti LVI-alan toimintansa vuonna 1874.
Tämän päivän isoille kiinteistöille maalämpö on itsestäänselvä valinta. Yhdistämällä useita lähekkäin porattuja porakaivoja (2-200) voidaan luoda nk. energiavarastoja, jotka varastoivat energiaa lämpimien kuukausien aikana ja käyttävät energiaa vuoden kylminä kuukausina. Viilennystä voi lisäksi käyttää kylmäaltaisiin ja kylmiöihin jne. Olemme yksi harvoista pohjoismaisista toimijoista, jotka voivat tehdä yli 350 metriin ulottuvia porakaivoja. Itse poraus ei ole ongelma, mutta meillä on myös laitteet, joiden avulla saamme johdettua raskaan keruuputken lähes 400 metrin syvyyteen.
Maksa käytetystä lämmöstä, älä investoinnista
Yhteistyömme ST1:n kanssa tarkoittaa, että voimme tarjoa maalämpöjärjestelmän, jonka investointeihin sinun ei tarvitse osallistua, vaan maksat ainoastaan kiinteistön käyttämästä lämmöstä. Järjestelmän nimi on St1 Lähienergia.

LeaseGreen Group Oy

Aku Korhosen tie 8, 00440 Helsinki
www.leasegreen.fi

 

Molok Oy

Nosturinkatu 16, 37150 Nokia
www.molok.fi

Laaja tuotevalikoima Molok®-jätesäiliöitä. Mallistoomme kuuluu sekä syväkeräyssäiliöitä että pinta-astioita.

 

Robert Bosch Oy

Äyritie 8E, 01510 Vantaa
www.bosch-climate.fi

Bosch-Kiinteistölämpömestarikonsepti ja Bosch-kiinteistölämpöpumput

Schneider Electric

Sokerinlinnantie 11 C, 02600 Espoo
www.schneider-electric.fi

Schneider Electric on digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin,teollisuuteen ja eri infrastruktuureihin. Schneider on energianhallinnan johtava yritys keski- ja pienjänniteratkaisuissa, luotettavassa sähköjakelussa sekä automaatiojärjestelmissä.

Sitowise Oy

Linnoitustie 6, 02600 Espoo
www.sitowise.com

Sitowisen korjausrakentamisen asiantuntijapalveluiden esittely ja Sitowise Pohjanmaalla.

SK Tuote Oy / VILPE®

Kauppatie 9, 65610 Mustasaari
www.vilpe.com

VILPE® – Laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta ja rakenteiden pitkäikäisyyttä kaikkiin tiloihin. Uusi helposti asennettava langaton VILPE® ECo Ideal Wireless säätää ilmanvaihtoa automaattisesti.

Stravent Oy

Olarinluoma 7, 02200 Espoo
www.stravent.fi

Esittelemme täysin uuden OVK:den tuntipohjaisen energian tehonlaskenta- ja vertailuohjelman (investointi- ja LCC-kustannukset), jota voit testata omaan projektiisi. Lisäksi teemana on energiansäästöpotentiaali ilmanvaihdon päätelaitteissa.

Tec Heat Oy

Itäinen pohjoismetsäntie 27A, 68620 Pietarsaari
www.techeat.fi

Tec Heat Oy on keskittynyt vaativien maalämpöjärjestelmien toteuttamiseen liike- ja teollisuuskiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille ja rakennusliikkeille.

Viria Securi Oy

Opistokatu 15, 65100 Vaasa
www.securi.fi

Viria Securi Oy on Suomen johtavia turva-alan yhtiöitä. Yhtiön liiketoimintaan kuuluvat kokonaisvaltaisten sähköisten turva- ja lukitusjärjestelmien toimitukset ja niihin liittyvät palvelut. Securin merkittävimpiä asiakkaita ovat kaupan ja teollisuuden yritykset, rakennusliikkeet, julkinen hallinto sekä kiinteistöalan toimijat.

Wapice Oy

Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa
www.wapice.fi

Wapice is a software company mastering the art of software development, electronic design and industry best practices. We focus strongly on industrial digitalization and loT solutions by creating tailored solutions to our customers.

YIT Talo Oy

Olympiakatu 16. 65100 Vaasa
www.yit.fi

YIT creates better living environments by developing and constructing housing,business premises, infrastructure and entire areas.
YIT and Lemminkäinen merged on 1 February 2018.
Great things happen when two Finns over 100 hundred years old start working together. As the largest of its kind in Finland, YIT stands as one of the most significant building construction companies in northern Europe. We employ over 10,000 professionals in 11 countries. The new YIT is the developer of better homes and more functional business premises, the builder of increasingly demanding infrastructures and the provider of professional paving services. We build, develop and maintain more attractive and sustainable environments.
Living cities in which people can enjoy life. Together.

Further Information:

Jukka Hakala

Toimitusjohtaja
tel: +358 6 318 5110, +358 400 669 600

Mauritz Knuts

Project Manager
tel: +358 50 306 8419

EnergyWeek 2019 schedule

 • Topics:
 • 9 - 10
 • 10 - 11
 • 11 - 12
 • 12 - 13
 • 13 - 14
 • 14 - 15
 • 15 - 16
 • 16 - 17
 • 17 - 18
 • 18 - 19
Music hall
9 - 11
Opening of EnergyWeek
11 - 13
Technology neutral auction system for renewable energy production
14 - 15
Solar energy projects and hybrid energy production solutions
Art Hall
9 - 11
Circular Economy
12 - 14
Circular Economy 2
14 - 16
VES Digitalization Hackathon
17 - 18
Energy & Innovation Awards
Meeting r.
10 - 18
Energy Match
Music hall
10 - 12
Future city seminar
12 - 14
Future Grid seminar
Mirror Hall
12 - 14
Smart Energy Innovation Dialogue
Art Hall
9 - 11
Future Battery Solutions X GigaVaasa
13 - 15
The Smart Technology Hub – A Place for Co-creation and Collaboration
16 - 18
The Research Exhibition of Energy