Energy & Buildings

Energy & Buildings -tapahtuma 23.3.2018

Energy & Buildings on arvostetun Vaasa EnergyWeek – viikon yhteydessä järvestettävä rakennusalan ammattitapahtuma. Tapahtuma pureutuu energiahuollon sekä rakennus- ja kiinteistötekniikan kysymyksiin uudis- ja korjausrakentamisessa. Tehokkaaseen messupäivään on sisällytetty näyttelyosuus, tietoiskuja ja ajankohtaisiin teemoihin keskittyvä tasokas asiantuntijaseminaari.

Sisäänpääsy on kävijöille maksuton.

TERVETULOA! 


Energy & Building event 23.3.2018

Energy & Buildings is an expert event for the building industry, arranged during the esteemed Vaasa EnergyWeek. The event focuses on energy management and topics concerning building service engineering in both newbuilds and renovation projects. The intense day includes an exhibition, briefings and a high-standard expert seminar on current topics.

The event is free for visitors.

WELCOME!

Festival Hall, (Vaasa city hall)
Friday 23 March

Free of charge

23.03.2018

Seminar

09:00

Welcome to the Energy & Buildings seminar

Mauritz Knuts
Project Manager
Vaasa Region Development Company VASEK
09:05

Opening Speech; Energy & Buildings

Hans Jørgen Koch
CEO
Nordic Energy Research
09:20

Main Sponsor Presentation; ABB - Cities and buildings of the future

Jami Sorsa
Product Marketing Director
ABB
09:35

Main Sponsor Presentation; Wapice - From Smart Buildings to Virtual Power Plants

09:50

Main Sponsor Presentation; Vaasan Sähkö - Preparing for the Future: Electric Vehicle Charging Solutions for Apartment buildings

Juha Rintamäki
CEO
Vaasan Sähköverko
10:05

Networking break and possibility to visit exhibition

11:00

How to get effects from EU projects

Håkan Perslow
Project Manager
RISE, Research Institutes of Sweden
11:20

Building retrofitting for energy efficiency: real experiences in R2CITIES project

11:40

Towards Nearly Zero Energy Sport Buildings - solutions and examples

Marc Torrentellé
Sustainability Project Manager
LEITAT Technological Center
12:00

Networking break and possibility to visit exhibition

13:00

Nordic Renovation Center - Energy Efficient Renovations in a Cold Climate

Annika Glader
Researcher
Novia University of Applied Sciences
13:20

Zero-energy log house - From words to deeds

Antti Kosonen
Associate professor
Lappeenranta University of Technology - LUT Energy - Department of Electrical Engineering
13:40

Passive House Institute - Retrofitting for the energy revolution, one step at a time

Ingo Theoboldt
Passive House Certifier and Consultant
Passivhusbyrån Ingo Theoboldt

Näytteilleasettajat (päivitetään)

ABB OY

PL 69, 65101 Vaasa
www.abb.com

 

Beckhoff Automation Oy

Hakakalliontie 2, 05460 Hyvinkää
www.beckhoff.fi

 

Caverion Suomi Oy

Paulaharjuntie 20, 90500 Oulu
www.caverion.fi

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa.
Caverionin vuoden 2016 liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa. Olemme Euroopan johtavia teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle tarjoavia yhtiöitä. Caverionilla on kaksi liiketoimintayksikköä: Projektit ja Palvelut.
Caverionilla on noin 16 500 työntekijää 12 toimintamaassa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä. Caverionin osake (CAV1V) on listattu Nasdaq Helsingissä

ebm-papst Oy

Puistotie 1, 02760 Espoo
www.ebmpapst.fi

Energiatehokkaat, älykkäät puhallinratkaisut kiinteistöihin. Älykkäät 3D-kaavulliset puhaltimet, RadiPac- ja RadiCal-puhaltimet, paine/virtaussäätimet huippuimureihin. Aktiivinen tehokerroinkompensointi puhaltimissa.

Hammerglass Finland

Rantakatu 10 B 30, 65100 Vaasa
www.hmgfinland.fi

Unbrakable glass & mirrors, Sound barries. Särkymättömät lasit ja peilit, Melusuoja.

Hissipörssi Yhtiöt Oy / Cibes Hissit Oy

Harkkokatu 3, 05800 Hyvinkää
www.hissiporssi.fi, www.cibes.fi

Cibes Hissit Oy on Suomen johtava kevyt- ja porrashissien toimittaja, jonka historia Suomessa on alkanut vuonna 1996 Hissipörssi Oy:nä. Cibes Lift Groupin juuret juontavat yli 70 vuoden taakse (vuoteen 1947), jolloin insinööri Bertil Svedberg käynnisti tavarahissejä valmistuneen yrityksen. Tästä on lähtenyt Cibes Liftin menestystarina, joka on johtanut tähän hetkeen, kun toimitamme laadukkaita kevyt- ja porrashissejä yli 50 eri maahan 200 jakelijayrityksen ja yli 10 oman maayhtiömme voimin, joista Cibes Hissit Oy vastaa Suomen liiketoiminnasta.

KS Geoenergi

Industrivägen 2, 68500 Kronoby
www.ks-geokonsult.fi

Kaikki alkoi 30 vuotta sitten, jolloin KS-Geokonsult perustettiin. Toiminta alkoi maaperätutkimuksiin liittyvistä porauksista. KS-Geokonsult tekee edellen vastaavia tutkimuksia, erityisesti rakennusalalle.
Vuonna 2003 hankittiin laitteisto energiakaivojen porauksia varten, kauan ennen kuin maalämpövaihtoehto löi läpi energialähteenä. Jonkin ajan kuluttua liiketoiminta jaettiin kahteen osaan: KS-Geokonsult jatkoi maaperätutkimuksia ja vastaperustettu yhtiö KS-Geoenergi otti vastuun kaivoporauksista.
Nykyisin yrityksellä on 6 nykyaikaista porausrikiä ja toiminta ulottuu maantieteellisesti koko Suomeen ja Ruotsiin. Yrityksen pääkonttori on Suomessa, Kruunupyyssä Pohjanmaalla. Sivupiste sijaitsee Uumajassa, Ruotsissa.
Toimitamme myös uuden maalämpölaitteistosi kokonaisuudessaan. Lämpöpumppumme ovat Vaillant-merkkisiä. Pumppuja on saatavana sekä omakotitaloihin että suuriin kiinteistöihin. Vaillant on saksalainen yhtiö, joka aloitti LVI-alan toimintansa vuonna 1874.
Tämän päivän isoille kiinteistöille maalämpö on itsestäänselvä valinta. Yhdistämällä useita lähekkäin porattuja porakaivoja (2-200) voidaan luoda nk. energiavarastoja, jotka varastoivat energiaa lämpimien kuukausien aikana ja käyttävät energiaa vuoden kylminä kuukausina. Viilennystä voi lisäksi käyttää kylmäaltaisiin ja kylmiöihin jne. Olemme yksi harvoista pohjoismaisista toimijoista, jotka voivat tehdä yli 350 metriin ulottuvia porakaivoja. Itse poraus ei ole ongelma, mutta meillä on myös laitteet, joiden avulla saamme johdettua raskaan keruuputken lähes 400 metrin syvyyteen.
Maksa käytetystä lämmöstä, älä investoinnista
Yhteistyömme ST1:n kanssa tarkoittaa, että voimme tarjoa maalämpöjärjestelmän, jonka investointeihin sinun ei tarvitse osallistua, vaan maksat ainoastaan kiinteistön käyttämästä lämmöstä. Järjestelmän nimi on St1 Lähienergia.

Molok Oy

Nosturinkatu 16, 37150 Nokia
www.molok.fi

Laaja tuotevalikoima Molok®-jätesäiliöitä. Mallistoomme kuuluu sekä syväkeräyssäiliöitä että pinta-astioita.

 

Robert Bosch Oy

Äyritie 8E, 01510 Vantaa
www.bosch-climate.fi

Bosch-Kiinteistölämpömestarikonsepti ja Bosch-kiinteistölämpöpumput

Schneider Electric

Sokerinlinnantie 11 C, 02600 Espoo
www.schneider-electric.fi

Schneider Electric on digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin,teollisuuteen ja eri infrastruktuureihin. Schneider on energianhallinnan johtava yritys keski- ja pienjänniteratkaisuissa, luotettavassa sähköjakelussa sekä automaatiojärjestelmissä.

Sitowise Oy

Linnoitustie 6, 02600 Espoo
www.sitowise.com

Sitowisen korjausrakentamisen asiantuntijapalveluiden esittely ja Sitowise Pohjanmaalla.

SK Tuote Oy / VILPE®

Kauppatie 9, 65610 Mustasaari
www.vilpe.com

VILPE® – Laadukkaampaa sisäilmaa, energiatehokkuutta ja rakenteiden pitkäikäisyyttä kaikkiin tiloihin. Uusi helposti asennettava langaton VILPE® ECo Ideal Wireless säätää ilmanvaihtoa automaattisesti.

Stravent Oy

Olarinluoma 7, 02200 Espoo
www.stravent.fi

Esittelemme täysin uuden OVK:den tuntipohjaisen energian tehonlaskenta- ja vertailuohjelman (investointi- ja LCC-kustannukset), jota voit testata omaan projektiisi. Lisäksi teemana on energiansäästöpotentiaali ilmanvaihdon päätelaitteissa.

Tec Heat Oy

Itäinen pohjoismetsäntie 27A, 68620 Pietarsaari
www.techeat.fi

Tec Heat Oy on keskittynyt vaativien maalämpöjärjestelmien toteuttamiseen liike- ja teollisuuskiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille ja rakennusliikkeille.

Viria Securi Oy

Opistokatu 15, 65100 Vaasa
www.securi.fi

Viria Securi Oy on Suomen johtavia turva-alan yhtiöitä. Yhtiön liiketoimintaan kuuluvat kokonaisvaltaisten sähköisten turva- ja lukitusjärjestelmien toimitukset ja niihin liittyvät palvelut. Securin merkittävimpiä asiakkaita ovat kaupan ja teollisuuden yritykset, rakennusliikkeet, julkinen hallinto sekä kiinteistöalan toimijat.

Wapice Oy

Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa
www.wapice.fi

Wapice is a software company mastering the art of software development, electronic design and industry best practices. We focus strongly on industrial digitalization and loT solutions by creating tailored solutions to our customers.

Further Information:

Jukka Hakala

Toimitusjohtaja
tel: +358 6 318 5110, +358 400 669 600

Mauritz Knuts

Project Manager
tel: +358503068419